Wednesday, April 11, 2018

Intro igen i nyt hus

For 3 år siden flyttede vi ind i et andet hus ved Skanderborg med lidt mere grund til (5 hektar) end vores tidligere parcelhus (800 m2). Da vi nu har jord nok så behøver alt ikke længere at kunne spises. Nu må der gerne være noget pænt at se på når man kikker ud af vinduerne, eller hvis man er på teressen. Huset var et dødsbo og ham der boede der før var ikke specielt haveinteresseret, så haven var overbegroet med skvalderkål, kvikgræs, brandenælder og vilde roser. Der var dog nogen stauder og prydbuske gemt imellem ukrudtet. De sidste par år er derfor gået med få mere kontrol over haven.

Ud over haven rundt om huset, er der til grunden en fin mose sø med rødel og birk, et vidunderligt kuperet overdrev med spredte træer, en bakke der har været brugt til mark, og har en fantastisk udsigt over området, et lille område med ny lav egeskov og et lille område med granskov. Jorden er sandjord der på et hængende hår blev redet fra grusgrav skæbnen i starten af 1970erne, pga en overfredning. Dog er mosen, våd muldjord med neutral PH værdi.
Jeg synes huset og grunden er lidt af et fund med så varierede naturtyper og både våd og tør jord.

På billederne her ses ejendomsmæglerens billeder af haven som den var for 3 år siden:
Det er mest af alt græs som ved nærmere bekendskab viste sig at være skvalderkål og brandenælder. Så på med arbejds handskerne :)


No comments:

Post a Comment